skip to Main Content
+31 70 39 44 234     info@waterstudio.nl
Architecture, urban planning and research in, on and next to water

Villa New Water, Westland

With the volume limited, Waterstudio decided to make a floor under ground level, providing extra surface within the limited dimensions of the building-envelope. Solutions for allowing daylight in the lower floor turned out to be the main architectural highlights.

The volume was  taken up as a white frame outlining large surfaces of glass, making the whole villa rather transparent. Some touches of wood add subtlety and warmth to the scheme. The white frame curling along the facade closes off both ends of the house. In the middle the frame rises to mark the entrance.

Client: Familie vd Arend
Realization: July 2014
Expertise: Architecture

Back To Top
×Close search
Search