Skip to content
Architecture, urban planning and research in, on and next to water
+31 70 39 44 234     info@waterstudio.nl

Laatste Waterwoning Stadswerven aangekomen

By Dordrecht.net
September.10.2018

DORDRECHT – Eind vorige week is de waterwoning van de familie Dolman op Stadswerven aangekomen. Daarmee zijn de waterwoningen op Stadswerven compleet. De waterwoning is in Diemen gebouwd en na een vaartocht via het Amsterdam Rijnkanaal, de Lek en de Noord op zijn plek gevaren.

In 2015 kocht de familie Dolman een waterkavel op Stadswerven. “Eind 2015, begin 2016 hebben we opdracht gegeven voor de bouw van onze woning en we dachten dat hij begin dit jaar klaar zou zijn. Het is dus al met al een lange rit geweest”, aldus de heer Dolman. “De reden waarom wij hebben gekozen voor een waterwoning heeft te maken met mijn jeugd. Mijn vader was bedrijfsleider bij een grote waterbouwer. Het was toen heel gewoon dat medewerkers van het bedrijf op een ark woonden en zo met de werken mee verhuisden. Zo zijn wij ook in Dordrecht terecht gekomen.” Daarnaast zeilen de heer Dolman en zijn vrouw graag en zijn het leven op het water dus gewend. De keuze voor een waterwoning op Stadswerven was vanzelfsprekend voor hen.

De waterwoning van de familie Dolman is een ontwerp van architect Koen Olthuis van het bureau “Waterstudio”. Het huis is ontworpen in de geest van de industriële geschiedenis van Stadswerven en de opbouw is daarom van Cortenstaal.

Afbeelding bij nieuwsitem 'Laatste Waterwoning Stadswerven aangekomen'

Click here to read the article on the website

Click here to read the article in pdf

Back To Top
Search